Liverpool-trainer Klopp gaat ‘legende’ Wijnaldum missen

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft lovende teksten over voor Georginio Wijnaldum, die zijn loopbaan vervolgt bij Paris Saint-Germain. Op de website van The Reds nam Klopp afscheid van de middenvelder, die hij bestempelt als “een Liverpool-legende”.

“Hij is eigendom van een andere club en namens het hele team wens ik hem veel succes bij PSG. Het is geen verrassing dat hij naar zo’n geweldige club gaat. Hem kennende zal hij verliefd worden op de stad en het team en dat zal andersom ook zo zijn. Tot kijk, Gini. Je kwam, zag en won een hoop. Je bent voor altijd een Liverpool-legende”, zei Klopp.

“Ik zal hem als speler enorm missen. Hij is een van de slimste spelers die ik ooit heb getraind en hij heeft ontzettend veel bijgedragen. Hij is het ideaalplaatje van iedere manager.”

Ook als persoonlijkheid gaat Klopp de 30-jarige Wijnaldum missen. “Ook als speler zal hij een leegte achterlaten. Hij is erg sterk en eigenwijs, maar hij wilde altijd het team helpen. Zijn ploeggenoten waren dol op hem en respecteerden hem in gelijke mate. Zijn glimlach verlichtte onze werkplek.”

Wijnaldum heeft voor drie jaar getekend in Parijs.